Blog de notíces de l'Associació Agrat. Per a més informació www.agrat.cat

divendres, 16 de març del 2012

El Carnestoltes de Tàrrega 2012 torna als orígens

La propera edició del Carnestoltes de Tàrrega farà un tomb en la seva filosofia i prepara una edició Revival i Low Cost per a la festa que es celebrarà del 16 al 19 de febrer. Aquest dilluns, aprofitant que era dia de mercat, s’ha fet la presentació oficial a càrrec de l’associació Agrat, que assumeix a partir d’aquest any l’organització del Carnaval. L’acte ha estat comandat pel súbdits del Rei Carnestoltes, el Patge Katxam i la Fulana, que han animat a la gent targarina a participar en la festa.

Sota el lema “Torna al Carnaval”, la nova comissió té l’objectiu de recuperar les velles tradicions del Carnestoltes de Tàrrega i aconseguir que la gent torni a una de les festes amb més tradició. El canvi més destacat és troba en la data, ja que es torna a celebrar el dia de Carnaval i no una setmana després com en els últims anys. Una altra de les grans recuperacions serà el lloc d’arribada del Rei Carnestoltes, que es tornarà a celebrar a l’estació de tren. A més, també torna l’antiga tradició de l’orinal amb xocolata desfeta i la decoració dels balcons de la ciutat amb calces, sostenidors i espardenyes, com es feia en les primeres edicions després del franquisme.

Pel que fa a les novetats, una de les més destacades és la paròdia de la Festa Major de Tàrrega que es realitzarà el divendres a la nit. Els súbdits del Rei Carnestoltes, el Patge Katxam i la Fulana, modificaran el Ball de l’Eixida en honor a les Santes Espines per una nova versió anomenada el Ball de l’Excita en honor a les Santes Cotxines. A més, el mateix divendres es farà la “Nit del pijama”, una disfressa “Low Cost” i accessible per a totes les butxaques.
Pel que fa els actes de dissabte, hi haurà un nou concurs als comerços fomentat per Foment Targarí amb el nom de “Comerç-Toltes”, Ràdio Tàrrega realitzarà un programa en directe abans de l’arribada del Rei sota el nom “Escalfant la Rua” i el sopar tindrà lloc al nou pavelló del Club Natació. El jurat del concurs de comparses també s’ha renovat i estarà format per membres del Centre Cultural de Tàrrega, que també faran el sopar de Dijous Gras.

Una altra de les modificacions serà el dia de la celebració de l’Enterro de la Sardina, que passarà a realitzar-se el dissabte a la matinada després de la festa al Mercat Municipal. El diumenge es donarà el dol per la mort del Rei amb un vermut popular a les 12h del migdia a la plaça major de Tàrrega.

En la presentació hi ha assistit l’alcadessa de Tàrrega, Rosa Maria Perelló, que ha destacat “l’empenta de la nova organització i la importància de tornar a celebrar el carnaval en la data que toca.” També hi ha sigut presents el president del Club Natació, César Caminal, el vicepresident de Foment Targarí, Antoni Hurtado, el director en funcions de Ràdio Tàrrega, Aleix Cruz, i regidors de l’Ajuntament de Tàrrega.

En la festa també hi col•laboren les associacions “Club Ciclista Tàrrega”, “GIC”, “CAU”, “Amics dels Escoltes”, “Associació de Fotògrafs de Tàrrega”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada