Blog de notíces de l'Associació Agrat. Per a més informació www.agrat.cat

dimarts, 21 de maig del 2013

El Matoll i l'Agrat organitzaran el proper 1 de juny la 1a Fira de la Cervesa Artesana de Tàrrega

Foto: Premsa Ajuntament Tàrrega
Tàrrega acollirà el dissabte 1 de juny la primera edició de la seva Fira de la Cervesa Artesana una iniciativa del col·lectiu Matoll de Belianes i l’Associació Agrat, organitzadors de l'esdeveniment. La proposta vol exercir d’aparador de la cervesa d’elaboració artesanal, la qual està vivint ara un moment d’auge entre els consumidors. 

Una dotzena de mestres cervesers La 1a Fira de la Cervesa Artesana aplegarà al Pati, d’11 del matí a 2/4 de 9 del vespre, una dotzena d’elaboradors d’arreu de Catalunya, la meitat dels quals procedeixen de la demarcació de Lleida. Són La Vella Carabana (Menàrguens), La Biera Aranesa (Vall d'Aran), Casa Dalmases (Cervera), Can Luar (L'Ametlla de Segarra), Matoll (Belianes), La Segarreta de la Baixa Segarra (Santa Coloma de Queralt), Can Bosc (Santa Maria de Palautordera), Les Clandestines (Montferri), Cerberus (Artès), L'Hort del Barret (Granollers), Cervesa Artesana Tous d'Anoia (Sant Martí de Tous) i Molta Birra (Bisbal de l'Empordà), a més d’un home brewer de Tàrrega. 

A banda de l’apartat de venda, la 1a Fira de la Cervesa Artesana es completarà amb activitats paral·leles.  Activitats paral·leles Així, s’oferiran tastos a càrrec de Joan Fiol, organitzador del Barcelona Beer Festival, al Bar Ateneu (1 migdia i 6 tarda). Per la seva part, Fogons de Forès (La Cava) convoca una degustació de maridatge entre productes de temporada i cervesa sota el segell de Gustum (7 tarda). 

El grup d'animació Campiquipugui i els seus Jocs Mutants amenitzaran el programa junt amb concerts a càrrec de músics locals. Vermut, paella popular, bingo i un concurs d'Instagram són altres al·licients.  Recuperació històrica Val a dir que Tàrrega ja celebrà durant els anys 30 la Fira de l’Ordi i Maltejadors, inaugurada pel president de la Generalitat de Catalunya Francesc Macià. És per això que els organitzadors de la 1a Fira de la Cervesa Artesana de Tàrrega parlen de recuperació d’una iniciativa amb 80 anys d’història. A més, l’Urgell és una comarca que històricament ha estat i és gran productora de cereal. 

La Regidoria de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Tàrrega també hi dóna suport amb la feina de la brigada i oferint l'espai del Pati.

Font: Servei de Premsa Ajuntament de Tàrrega

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada