Blog de notíces de l'Associació Agrat. Per a més informació www.agrat.cat

dijous, 30 de maig del 2013

L’Agrat brinda per la Fira de la Cervesa!



Aquest proper dissabte 1 de juny es celebrarà a Tàrrega la 1a Fira de la Cervesa Artesana amb l’objectiu de donar a conèixer fins a 14 cerveses catalanes d’elaboració artesanal i també per aprofundir en tot aquest món mitjançant tasts de professionals i altres activitats. Aquesta iniciativa va sorgir del Col·lectiu Matoll de Belianes, on un grup de persones estan treballant per elaborar una cervesa artesana respectant tot el seu procés i allunyant-se de la producció industrial.

Fa unes setmanes, membres del Col·lectiu Matoll van contactar amb l’Associació Agrat per establir vincles de col·laboració i treballar conjuntament perquè la Fira tiri endavant i sigui un èxit de participació targarina. Després de rebre aquesta proposta, el Consell de l’Agrat, que es reuneix cada mes i mig amb tots els representants de les colles de socis, va aprovar per unanimitat la col·laboració amb la Fira de la Cervesa Artesana. D’aquesta manera, es continua amb l’objectiu del naixement de l’Agrat de dinamitzar l’entramat socio-cultural de la ciutat i potenciar les activitats que els socis vagin proposant, sempre des d’una visió constructiva i amb ganes de sumar. 

Per aquest motiu, es va decidir engegar una comissió per col·laborar en l’organització d’aquesta 1a Fira de la Cervesa Artesana i també s’ha volgut fer una aportació econòmica corresponent a les despeses en activitats, publicitat i difusió de l’esdeveniment. Seguint la filosofia econòmica de l’entitat, l’Agrat només vol aprofitar els seus recursos per generar i promocionar més activitats que beneficiïn la ciutat o per col·laborar en projectes solidaris. L’objectiu és que tot allò que es pugui aconseguir fent activitats i comporti beneficis es pugui repartir en d’altres activitats que realment els socis tinguin ganes de què s’organitzin i s’aprovin al Consell.

En altres activitats, hem rebut subvencions públiques de l’ajuntament que ens han permès fer les activitats que organitzem obertes a la ciutadania com va ser el Carnestoltes, la Fira del Playmobil, activitats de la Festa Major, la revetlla de Sant Joan o la FesTàrregaSolidària. La nostra política a l’hora de demanar subvencions públiques és la següent: les sol·licitem quan les activitats que organitzem van dirigides a tota la ciutadania. D’altra banda, quan organitzem activitats més internes centrades en els socis sempre busquem autofinançar-nos per nosaltres mateixos. És el cas, per exemple, del Flèndit, els autocars per anar a les Festes Majors o la celebració de l’aniversari de l’Agrat. A més, seguint una línia de transparència cap als socis i ciutadans, cada activitat que fem pengem els comptes i els pressupostos a la nostra web amb tota la informació detallada.  

Des de l’Agrat volem brindar per l’organització de la 1a Fira de la Cervesa Artesana de Tàrrega i per recuperar part del patrimoni històric, ja que cal recordar que als anys 30 a Tàrrega es va fer Fira de l’Ordi i Maltejadors, inaugurada pel president de la Generalitat de Catalunya Francesc Macià. Us animem a que el proper dissabte us passeu pel Pati on des de les 11h del matí i fins la nit podreu gaudir de les 14 cerveses artesanes, tasts a càrrec de professionals, degustació de maridatge entre productes de temporada i cervesa , dinar popular amb paella, jocs per a nens o, fins i tot, un concurs a Instagram a #birratarrega. Salut i birra!

Associació Agrat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada