Blog de notíces de l'Associació Agrat. Per a més informació www.agrat.cat

dilluns, 11 de maig del 2015

L’Agrat es prepara per a una Festa Major amb degustació de vermuts al castell, paxangues esportives i CoreTossino


L’Associació Agrat ja escalfa motors de cara a la Festa Major de Tàrrega amb un grapat d’activitats coorganitzades amb diferents entitats de la ciutat. El plat fort serà el dissabte 16 de maig a les 12h del migdia amb el vermut realitzat conjuntament amb els escoltes al Castell de Tàrrega. L’any passat es va redescobrir aquest espai idíl·lic de Tàrrega amb un èxit aclaparador de públic que van gaudir del vermut, el paisatge i una actuació musical.

Enguany la principal novetat serà un tast de les marques més reconegudes de vermut, en una beguda que s’està tornant a posar de moda en molts indrets del país. A un preu econòmic, els assistents podran gaudir d’aquesta beguda i també de refrigeris, patates, formatges i fuet en un espai especialment habilitat i on s’instal·laran carpes per suportar millor la calor que s’espera.

El grup musical que amenitzarà la vetllada serà Perifèrics, una banda targarina formada per Joan Dancin, Eduard Escaño i Eduard Ribera que oferiran un concert de petit format en un espai únic i privilegiat. A més, els visitants també podran visitar el Pou de Gel que fa 3 anys va redescobrir l’Agrat juntament amb l’Agrupament Escolta Mestre Güell-Roger de Llúria.

Concurs de targarinatge


Paral·lelament, l’Agrat organitzarà durant la Festa Major un concurs per saber quin és el targarí que coneix més “secrets” sobre el poble. A través d’un formulari que es podrà trobar a l’App de l’Agrat (disponible gratis per Iphone i Android) i també amb unes butlletes que es regalaran al vermut, els participants podran respondre a les diferents preguntes i optaran a guanyar un magnífic “pack” vermut.

‘Paxanga’ de futbol i bàsquet


Per primera vegada, l’entitat organitzarà una ‘paxanga’ de futbol i bàsquet el pròxim dijous 14 de maig a partir de les 5 de la tarda al Camp dels Escolapis. En un ambient distès i festiu, els diferents equips que vulguin es podran apuntar al torneig enviant un mail a agrat@agrat.cat i entraran a participar al torneig per començar a preparar la Festa Major de la manera més divertida i esportiva.

CorreTossino


Un altre dels moments més esperats d’aquesta Festa Major serà la celebració del popular CorreTossino, quan la popular bèstia de Guixanet delectarà tots els seus fidels passejant-se pels carrers de Tàrrega i visitant els diferents bars de la ciutat. Coorganitzat juntament amb El Rostoll, els escoltes i Guixanet, la cercavila tindrà l’acompanyament de la mítica xaranga Band The Marxa que revolucionarà els carrers de la ciutat abans de la Nit del Tararot.

Des de l’organització es vol recordar que enguany hi haurà descomptes per la gent que reservi les consumicions amb antelació. Els preus seran de 8 euros (7 consumicions de birra o sangria) o 10 euros (7 consumicions + entrepà de la Nit del Tararot). El formulari el podreu omplir a www.goo.gl/4u6YOrTiHH i els tiquets es podran passar a recollir el mateix dia del CorreTossino al local del local del Rostoll, a la plaça dels Àlbers i on començarà la cercavila.

Col·laboració en la tria dels concerts


La nit del dissabte 16 de maig es tancarà amb els concerts de Festa Major a la Plaça de les Nacions amb l’actuació dels Catarres, Oques Grasses i La Terrasseta de Preixens. Els més de 1.000 socis de l’Agrat van votar al mes de novembre quins grups voldrien per la Festa Major i la llista es va transmetre a la Regidoria de Cultura, que ha confeccionat el cartell tenint en compte els gustos musicals de les votacions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada