Blog de notíces de l'Associació Agrat. Per a més informació www.agrat.cat

dissabte, 6 de juny del 2015

L’Agrat inicia una campanya de sensibilització i recollida de telèfons mòbils

La comissió FesTàrregaSolidària de l’Associació Agrat ha endegat una campanya de sensibilització i recollida de telèfons mòbils a partir d’aquest dissabte a la Fira de la Cervesa Artesana de Tàrrega i que s’extendrà durant la revetlla de Sant Joan i el Flèndit del pròxim 27 de juny. En aquests esdeveniments, on Agrat hi participa, hi haurà un punt de recollida i també es repartiran fulletons informatius sobre la necessitat de recilcar els aparells antics.

La campanya té un doble objectiu. D’una banda, difondre el missatge sensibilitzador de que cal reciclar els aparells i el seu elevat consum; i de l’altra, despertar la inquietud a totes les persones de la procedència d'aquesta materials i el tracte de les grans empreses amb els extractors del coltan, la matèria prima.

El coltan és un mineral imprescindible per al desenvolupament de les noves tecnologies i dispositius electrònics i la República Democràtica del Congo en té el 80% de les reserves mundial. La presencia d'aquest material està lligada a conflictes bèl·lics per al control de tant apreciat i valuós mineral en el món actual, amb repercussions tant humanes com ambientals.

Per aquest motiu, els beneficis obtinguts durant aquesta campanya s’aportaran al projecte “Mobilitza’t per la selva”, una campanya de reciclatge de mòbils impulsada per l’Institut Jane Goodall. La campanya es proposa reutilitzar, reciclar i reduir la demanda de terminals i recaptar fons pels programes d’educació, conservació i desenvolupament al Congo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada